Nälkä kasvoi syödessä vai pitäisikö sanoa juodessa:) Toiseksi panokerraksi valikoitui yhden lempiolueni Nogne O #100 kloonin teko. Kun kerran löytyi itse Kjetil Jiukunin kertoma ohje oluen tekoon Brewing Networkin Can You Brew It -jaksosta, niin pakkohan sitä oli kokeilla. Ja eihän näin hienoa olutta voi yksin tehdä, joten olut tehtiin kollaboraatiotyyliin ystäväni Jannen kanssa.
Panolaitteisto oli myös kasvanut yhden hanallisen 25 litran kattilan verran, jotta ei tarvinnut pussimäskäyksen kanssa mennä. Heti kun päästiin hommiin, niin huomattiin, että eihän mäskikattila vedä kaikkea sitä mallasta minkä resepti vaatii:) Jouduimme jättämään kaksi kiloa Marris Otteria pois lopullisesta reseptistä.
Panolaitteisto oli myös kasvanut yhden hanallisen 25 litran kattilan verran, jotta ei tarvinnut pussimäskäyksen kanssa mennä. Heti kun päästiin hommiin, niin huomattiin, että eihän mäskikattila vedä kaikkea sitä mallasta minkä resepti vaatii:) Jouduimme jättämään kaksi kiloa Marris Otteria pois lopullisesta reseptistä.
Resepti:
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
6,00 kg | Maris Otter Malt (7,9 EBC) | Grain | 1 | 85,1 % |
0,88 kg | Wheat Malt (3,9 EBC) | Grain | 2 | 12,4 % |
0,18 kg | Chocolate (1773,0 EBC) | Grain | 3 | 2,5 % |
56,00 g | Chinook [12,90 %] - Boil 90,0 min | Hop | 4 | 81,2 IBUs |
56,00 g | Centennial [12,40 %] - Boil 15,0 min | Hop | 5 | 36,2 IBUs |
25,00 g | Columbus [11,00 %] - Boil 0,0 min | Hop | 6 | 0,0 IBUs |
1,0 pkg | WLP007 - Dry English Ale | Yeast | 7 | - |
26,00 g | Chinook [12,90 %] - Dry Hop 14,0 Days | Hop | 8 | 0,0 IBUs |
Mäskäys:
60 min 63C
15 min 72C
Keitto:
90 min
IBU:
117
(Nogne O ilmoittaa #100:n IBU lukemaksi 80, koska laskevat mukaan vain ensimmäisen humalalisäyksen, loput lasketaan aromihumaloinniksi ja niiden IBU:t tulee kaupan päälle:))
OG:
1.090
FG:
1.022
Pullotus:
92g sokeria
Ei siis mennyt aivan alkuperäisten speksien mukaan, mutta hyvää tuli silti:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti