31.8.2013
Ensimmäinen itse kehitetty resepti. Haussa oli talven synkkiin ja kylmiin iltoihin sekä kaakeliuunin tulen ääreen olut, joka lämmittäisi mukavasti (siis vaimon lisäksi :)). Suuntaviivoina oli omat suosikki portterit Stallhagen Winter Porter, Malmgård X-Porter sekä Stone Smoked Porter. Oluen tuli lisäksi sopia jouluna olutlimpun tekoon.
Resepti:
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
5,37 kg | Pilsner (3,0 EBC) | Grain | 1 | 82,0 % |
0,52 kg | Cara Plus 200 (220,0 EBC) | Grain | 2 | 8,0 % |
0,20 kg | Chocolate Malt (900,0 EBC) | Grain | 3 | 3,0 % |
0,20 kg | Munich (18,0 EBC) | Grain | 4 | 3,0 % |
0,13 kg | Black (1500,0 EBC) | Grain | 5 | 2,0 % |
0,13 kg | Peat Smoked Malt (5,5 EBC) | Grain | 6 | 2,0 % |
20,00 g | Centennial [12,00 %] - Boil 90,0 min | Hop | 7 | 28,9 IBUs |
32,00 g | Columbus [14,20 %] - Boil 15,0 min | Hop | 8 | 25,4 IBUs |
1,0 pkg | WLP007 - Dry English Ale | Yeast | 9 | - |
Mäskäys:
60 min 65C
Keitto:
90 min
IBU:
54
EBC:
73
OG:
1.071
FG:
1.014
ABV:
7,5%
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti