lauantai 21. helmikuuta 2015

Batch no: 12 IPA - "Havuja PRKL"

Kaikki pale alet alkoivat olemaan kellarista lopussa, joten joulun pyhien lopussa piti alkaa tehdä uutta. India Pale Alea pitää omasta mielestäni olla jatkuvasti varastossa ja kun sitä on edellisen kerran kesällä tullut tehtyä, niin lähdin sen tekoon. Viime aikoina nauttimani IPAt ovat kaikki olleet vallinneen trendin mukaisesti humaloitu hyvin sitruksisesti ja/tai hedelmällisesti, joten lähdin tekemään tästä IPAsta mahdollisimman havuista. Hyvin nopealla googlaamisella huomasin yleiseksi milelipiteeksi, että eniten havuisuutta irtoaa Chinook ja Simcoe humalista ja kumpaakin sattui sopivasti löytymään pakkasesta, joten ne valikoituivat sekä katkero, että aromi humaliksi. Mallasreseptin halusin pitää yksinkertaisena, joten perus Pale Ale maltaan lisäksi laitoin mukaan yhtä karamellimallasta sekä Munich-mallasta tuomaan jonkin verran maltaisuutta olueen. Seuraavan IPAn voisi yrittää tehdä vielä vähemmällä erikoismaltailla ja ehkä kokonaan ilman karamellimallasta.

Brew day
26.12.2014

Amt Name Type # %/IBU
6,00 kgPale Ale Malt (5,0 EBC)Grain182,1 %
0,66 kgCara Plus 10 (10,0 EBC)Grain29,0 %
0,65 kgMunich (18,0 EBC)Grain38,9 %
10,00 gChinook [12,40 %] - Boil 90,0 minHop414,2 IBUs
10,00 gSimcoe [14,20 %] - Boil 90,0 minHop516,3 IBUs
15,00 gChinook [12,40 %] - Boil 15,0 minHop69,9 IBUs
15,00 gSimcoe [14,20 %] - Boil 15,0 minHop711,3 IBUs
15,00 gChinook [12,40 %] - Steep/Whirlpool 30,0 minHop87,7 IBUs
15,00 gSimcoe [14,20 %] - Steep/Whirlpool 30,0 minHop98,8 IBUs
2,0 pkgBRY-97 American Ale (Danstar #-) [23,66 ml]Yeast10-
35,00 gSimcoe [14,20 %] - Dry Hop 5,0 DaysHop110,0 IBUs
25,00 gChinook [12,40 %] - Dry Hop 5,0 DaysHop120,0 IBUs

Mäskäys
65C 60min

Keitto
90min

IBU
68

EBC
13

OG
1.067

FG
1.011

ABV
7,4%

Käyminen
18C n. kolme viikkoa

Pullotus
7,3g/l taloussokeria


Kippis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti