perjantai 18. heinäkuuta 2014

Batch no:2 "Satku" - Kunnianhimoinen yritys tehdä Nogne O #100 klooni

Nälkä kasvoi syödessä vai pitäisikö sanoa juodessa:) Toiseksi panokerraksi valikoitui yhden lempiolueni Nogne O #100 kloonin teko. Kun kerran löytyi itse Kjetil Jiukunin kertoma ohje oluen tekoon Brewing Networkin Can You Brew It -jaksosta, niin pakkohan sitä oli kokeilla. Ja eihän näin hienoa olutta voi yksin tehdä, joten olut tehtiin kollaboraatiotyyliin ystäväni Jannen kanssa.

Panolaitteisto oli myös kasvanut yhden hanallisen 25 litran kattilan verran, jotta ei tarvinnut pussimäskäyksen kanssa mennä. Heti kun päästiin hommiin, niin huomattiin, että eihän mäskikattila vedä kaikkea sitä mallasta minkä resepti vaatii:) Jouduimme jättämään kaksi kiloa Marris Otteria pois lopullisesta reseptistä.

Resepti:
Amt Name Type # %/IBU
6,00 kgMaris Otter Malt (7,9 EBC)Grain185,1 %
0,88 kgWheat Malt (3,9 EBC)Grain212,4 %
0,18 kgChocolate (1773,0 EBC)Grain32,5 %
56,00 gChinook [12,90 %] - Boil 90,0 minHop481,2 IBUs
56,00 gCentennial [12,40 %] - Boil 15,0 minHop536,2 IBUs
25,00 gColumbus [11,00 %] - Boil 0,0 minHop60,0 IBUs
1,0 pkgWLP007 - Dry English AleYeast7-
26,00 gChinook [12,90 %] - Dry Hop 14,0 DaysHop80,0 IBUs

Mäskäys:
60 min 63C
15 min 72C

Keitto:
90 min

IBU:
117
(Nogne O ilmoittaa #100:n IBU lukemaksi 80, koska laskevat mukaan vain ensimmäisen humalalisäyksen, loput lasketaan aromihumaloinniksi ja niiden IBU:t tulee kaupan päälle:))

OG:
1.090

FG:
1.022

Pullotus:
92g sokeria


Ei siis mennyt aivan alkuperäisten speksien mukaan, mutta hyvää tuli silti:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti