tiistai 29. heinäkuuta 2014

Batch no:4 - IPA

Tammikuu 2014

Uusi yritys tehdä India Pale Alea. Aromihumalina halusin ehdottomasti käyttää Ahtanumia ja Citraa. Katkerohumalia aikani pyöriteltyä päädyin Summitiin. Satkun tekemisestä oli jäänyt yli kaksi kiloa Maris Otteria, joten otin sen perusmaltaaksi. Halusin myös oluen runkoon jonkin verran tukevuutta, joten päädyin käyttämään kolmea eri karamellimallasta sekä Munichia.


Resepti:

Amt Name Type # %/IBU
5,00 kgPale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC)Grain177,8 %
0,66 kgCara Plus 10 (10,0 EBC)Grain210,3 %
0,40 kgMunich (18,0 EBC)Grain36,2 %
0,25 kgCrystal 100 (100,0 EBC)Grain43,9 %
0,12 kgCrystal 200 (200,0 EBC)Grain51,9 %
30,00 gSummit [15,80 %] - Boil 90,0 minHop658,1 IBUs
20,00 gCitra [14,40 %] - Boil 30,0 minHop725,4 IBUs
20,00 gAhtanum [5,20 %] - Boil 0,0 minHop80,0 IBUs
1,0 pkgWLP051 - California Ale V YeastYeast9-
20,00 gAhtanum [5,20 %] - Dry Hop 14,0 DaysHop100,0 IBUs
20,00 gCitra [14,40 %] - Dry Hop 14,0 DaysHop110,0 IBUs
15,00 gSummit [15,80 %] - Dry Hop 14,0 DaysHop120,0 IBUs


Mäskäys:
60min 63C

Keitto:
90 min

IBU:
83

EBC:
23

ABV:
7,5%




Lopputulos heinäkuussa kuvattuna. Sopii hyvin yhteen myös suklaakakun ja jäätelön kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti